• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • PipereaAvocatul Gheorghe Piperea a comentat aprobarea de către Senat în plen a amendamentului privind plafonarea la 150.000 de euro a legii dării în plată.

  Conform avocatului ce este autorul legii, clien’ii bancari se vor limita la a lua credite ce se încadrează în acest plafon:

  Plafonul de 150 mii de euro pentru care a insistat atit de mult BNR si pe care dl Belacurencu l-a strecurat in legea darii in plata cam pe neasteptate va putea avea cel putin doua efecte adverse:
  – creditele se vor bloca la 150 de mii de euro, pentru ca nimeni nu va mai lua un credit care nu se va putea califica la darea in plata; pretul imobilelor se va bloca si el la preturi de cel mult 150 de mii de euro plus un procent de 5-40%, adica avansul cerut de banci;
  – un bogat, la propriu, care nu va vrea sa se imprumute cu mai mult de 150 de mii de euro, se va califica la legea darii in plata, desi el este bogat, in timp ce ne-bogatul care va fi obligat sa se imprumute 151 de mii de euro pentru ca asa e piata in Bucuresti sau in Cluj, nu se va califica la darea in plata.
  Cam asta este hazardul moral, domnilor Belacurencu si Georgescu. Si cam asta inseamna sa te joci de-a discriminarea pozitiva.

  PS Plafonul este neconstitutional, oricum ai da-o. Nu va putea fi mentinut de Camera Deputatilor. Asa ca mai avem de tras de acest bolovan pina la capat, pina in varful muntelui, a precizat Piperea .

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top