• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • PipereaAvocatul Gheorghe Piperea, implicat ca apărător în multe procese clienți versus bănci, individuale și colective, consideră că magistrații bucureșteni par să aibă un consemn: descurajarea acțiunilor colective pentru rezolvarea problemei creditelor în franci elvețieni (CHF).

  Clienții băncilor care s-au împrumutat în această monedă „exotică” se confruntă cu problema achitării unor rate duble față de momentul contractării creditelor și încearcă în justiție sau prin negocieri cu băncile să-și reducă în vreun fel povara. Dar iată ce scrie avocatul Piperea despre cursul proceselor contra băncilor:

  „În urmă cu 2 saptamini, am invitat magistratul ca, atunci cind va respinge actiunea noastra contra Bancpost, sa se gindeasca daca va fi dat cezarului ce-i al cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu.

  Nu s-a gindit.

  Magistratii din Bucuresti par ca au un consemn – descurajarea actiunilor colective de inghetare a cursului francului elvetian fata de leu. Consemnul a fost respectat. Asa cum era deja cert ca se va intimpla, actiunea a fost respinsa.
  In tara insa, in actiuni individuale, bancile pierd, reclamantii folosind modelul nostru de actiune. Asta e bine, pentru ca se vor acumula atit de multe astfel de actiuni in tara, incit pina la finalul anului 2015 isi vor da seama si sefii instantelor din Bucuresti cit de gresit este acest consemn si cit de mult rau fac credibilitatii. Si atunci, probabil ca si magistratii din Bucuresti isi vor reaminti ca sunt independenti, asa cum au facut-o in 2013, cind au inceput sa emita decizii favorabile consumatorilor pe tema clauzelor abuzive.

  Evident, noi vom face apel, ce va fi judecat, cel mai probabil, prin ianuarie – februarie 2016.

  Ma intreb, insa, ce spun acum dna Nuland, dna Lagarde si dna Reding in legutura cu aceasta falie profunda a societatii noastre si a sistemului nostru judiciar. Cel mai probabil, nimic. Dupa cum vedeti, nu au catadicsit sa raspunda scrisorii mele din 9 martie.

  E clar insa ca nimeni nu va putea spune, ca in SUA, justice has been done.

  PS 1 Baieti, nu va bucurati. Voi ati pierdut deja razboiul. Imperiul vostru e pe sfirsite. Luati aminte aici : Mene, mene, tekil, upharsin!

  PS 2 In viata de zi cu zi, profitorii sistemului si uneltele lor nu dau doi bani pe ceea ce-i al lui Dumnezeu. Totusi, purtatorii de imunitate apeleaza la mir si grupuri de rugaciune cind se pregatesc de calatorii prin purgatoriul de dupa gratii. Un avertisment pentru acesti slujitori ai imperiului overlorzilor : ipocritii si prefacutii nu sunt niciodata iertati.”

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top