• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • isarescu pipereaAvocatul Gheorghe Piperea susține că ANPC a finalizat un control în sistemul bancar și că au fost găsite probleme la instituțiile financiare.

  Concluzia ar fi că băncile au clauze abuzive în contracte, cu o singură excepție notabilă, potrivit lui Piperea, care a reprezentat grupuri de clienți în procese de tip class action suit.

  El susține că s-ar putea să vedem din nou asemenea cazuri în instanță.

  „Urmeaza corectarea de buna voie a contractelor si restituirea unor sume incasate nedatorat de la consumatori. In caz contrar, urmeaza procese de tip class action. Asta e riscul sistemic de care se temeau la unison BNR, CE si FMI”, a scris Piperea.

  Amintim că guvernatorul Mugur Isărescu avertizase că proiecte legislative în domeniul financiar, precum darea în plată, care au efect retroacativ, ar reprezenta un risc sistemic pentru economia României.

  Între timp, avocatul a sugerat că ANPC ar trebui să intre sub cntrolul direct al Parlamentului și să primească resurse suplimentare pentru a face față băncilor în instanță.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top