• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • piraeusbankBanca grecească Piraeus nu este mulțumită de rezultatele testelor de stres ale Băncii Centrale Europene, pe care le-a picat alături de alte 24 de bănci europene.

  În contradicție cu rezultatele publicate negru pe alb de BCE, Piraeus a explicat într-un comunicat că de fapt se află peste cerințele testelor de stres, după majorarea de capital social derulată în cursul acestui an.

  „Exercițiul a fost efectuat luând în considerare pe de o parte bilanțul de la 31 decembrie 2013 (”Bilanțul static”), iar pe de altă parte planul de restructurare al Băncii Piraeus (”Bilanțul dinamic”). Ambele bilanțuri au fost testate în condiții de stres, conform unui scenariu de baza, respectiv a unui scenariu ”advers”. În cadrul abordării Bilanțului Dinamic, Piraeus Bank a înregistrat o rată a Fondurilor Proprii de Nivel (FP1) de 11,4% în cazul scenariului de ”baza” și de 6,7% în cazul scenariului ”advers”, ambele situându-se peste nivelurile minime de 8%, respectiv 5.5%”, se spune în comunicatul băncii, preluat de Agerpres.

  Rezultatul publicat de BCE pentru Piraeus Bank a fost o rată a Fondurilor Proprii de nivel 1 de 4,4% în anul 2016 în cazul unei evoluții adverse a economiei europene.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top