• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • anca-dragu-paliuMinisterul de Finanțe va lucra cu Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare (AURSF) la o inițiativă legislativă care să ajute persoanele cu o situație financiară dificilă care doresc să apleze la darea în plată.

  Astfel, ministerul va modifica legea dării în plată printr-o ordonanță de urgență în ceea ce privește impozitul achitat la tranzacția de dare în plată, cu criterii specifice, care să vizeze doar persoanele care au o singură casă, cea în care și locuiesc.

  „Nu vrem să-i acoperim pe cei care au făcut speculații imobiliare. Principiul nostru este de a ajuta cazurile sociale și în acest moment lucrăm alături de AURSF la creionarea acestor criterii astfel încât de data aceasta să avem un act legislativ complet”, a menționat Dragu.

  Finanțele vor lucra la ordonanță în cursul lunii iunie astfel încât să intre în Guvern în iulie, potrivit profit.ro.

  Deputatul liberal Daniel Zamfir, inițiatorul legii dării în plată, i-a cerut vineri ministrului de Finanțe să clarifice situația impozitării pentru darea în plată, astfel încât cei care renunță la case să nu plătească impozitul la valoarea debitului restant.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top