• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • escrocherie smsDupă ce au inventat zeci de metode de a fura banii românilor, hoții s-au gândit să implice și autoritățile statului în circuit. Escrocheria seamănă oarecum cu celebra metodă ”accidentul”, în care victimele primesc telefon după un presupus accident provocat de o rudă.

  Mai exact, ultima găselniță a escrocilor este trimiterea unor SMS-uri în care își mint potențialele victime că sunt de la ANAF și că le pot asigura o reducere a datoriilor către stat.

  ”Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unei posibile fraude care se analizează zilele acestea. Persoane fizice recepționează pe telefoane sms-uri în care sunt informați că au datorii către ANAF, care este cuantumul acestora și sunt sfătuiți să apeleze un număr de telefon în vederea obținerii unei reduceri sau evitării executării silite. Agenția Națională de Administrare Fiscală atenționează contribuabilii că aceste sms-uri nu sunt transmise de organele fiscale și să nu dea curs solicitărilor din acestea”, avertizează ANAF într-un comunicat, preluat de Agerpres.

  În mod ciudat, recomandarea ANAF pentru cei vizați de aceste SMS-uri nu este să meargă la Poliție și să facă reclamație, ci să meargă la Administrația Financiară pentru a vedea dacă au într-adevăr de plătit impozite și taxe.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top