• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • umb

  BRCI, banca deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, rămâne fără o parte din şefi după ce preşedintele Consiliului de Administraţie, Roxana Moldovan, va termina mandatul luna viitoare.

  Mai mult, Consiuliul de Administraţie se va micşora de la 5 membri la doar 3 în urma şedinţei din decembrie.Astfel, au fost propuşi pentru încheierea mandatului George Ciobănaşu şi Magdalena Manea, conform zf.ro.

  Primul care a dat semnalul plecărilor a fost Marinel Burduja, preşedinte al BRCI, fost  prim-vicepreşedinte la Raiffeisen Bank, adică numărul doi după Steven Van Groningen.

  Burduja şi Moldovan veniseră în funcţiile de director general şi respectiv preşedinte al consiliului de supraveghere la începutul anului 2014 cu planul de a lansa un nou jucător pe piaţa finanţărilor pentru companii mici şi medii. Ei mai lucraseră împreună la fosta ABN Amro (actuala RBS).

   

  BRCI este fosta ATE Bank, instituţie achiziţionată de Dorinel Umbrărescu supranumit Regele Asfaltului cu 10.3 milioane de euro. Umbrărescu a cumpărat pentru această sumă un pachet de 93.27% din acţiunile băncii.

   

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top