• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunțat că partidul nu susține inițiativa legislativă a senatorului liberal Daniel Zamfir privind stabilirea unui plafon maxim al dobânzilor la creditele bancare.

  Dancă spune că asemenea proiect ”contravine principiilor liberale susținute de Partidul Național Liberal”.

  ”Impunerea unui astfel de mecanism de stabilire dobânzilor bancare încalcă regulile unei economii de piață liberă și intervine abuziv în relațiile contractuale comerciale între părți.

  Partidul Național Liberal consideră că dobânzile bancare nu pot fi stabilite în mod arbitrar fără respectarea condițiilor economice care conduc în mod concurențial la stabilirea acestora.

  O astfel de inițiativă legislativă ar produce daune în economie și ar afecta negativ companiile și populația pentru că ar duce la o reducere a creditării și implicit a dezvoltării economice.

  În același timp, Partidul Național Liberal atrage atenția că protejarea populației față de creșterea alarmantă a dobânzilor la creditele în lei nu se poate face prin mecanisme arbitrare stabilite prin lege ci prin renunțarea la politicile guvernamentale populiste ale guvernării PSD – ALDE care au dus la scumpiri în lanț și la majorarea dobânzilor”, arată Dancă.

  Potrivit unui proiect depus de Zamfir, cunoscut pentru legi precum darea în plată sau legea conversiei, dobânda convenţională, cea remuneratorie şi cea penalizatoare la împrumuturile în lei nu vor putea depăşi cu mai mult de 50% pe an dobânda legală stabilită de Banca Naţională (BNR). În momentul de faţă, aceasta ar însemna că băncile nu vor mai putea credite cu dobânzi care să depăşească nivelul de 2,625%, adică dobânda de referinţă a BNR, de 1,75%, la care se adaugă jumătate din acest procent, potrivit Adevarul.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to PNL nu susține plafonarea dobânzilor la creditele bancare

  1. […] Senatorul PNL Daniel Zamfir a venit cu precizări după ce liderii partidului au spus că nu susțin proiectul plafonării dobânzilor IFN-urilor și băncilor. […]

  2. […] decizie a PNL care să susțină necondiționat practicile IFN-urilor și bancilor” • PNL nu susține plafonarea dobânzilor la creditele bancare • Bugetul pe 2018, adoptat pe 21 decembrie, conform calendarului parlamentarilor • […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top