• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • schb

  Ministrul german de Finanţe, critică politica Băncii Centrale Europene (BCE), avertizând asupra impactului în domeniul dobânzilor asupra Germaniei, precizând că ar fi posibilă crearea unei bule speculative, relatează MarketWatch.

  „Avem dobânzi care creează probleme uriaşe în Germania, acest fapt nu poate fi contestat. Nivelul dobânzilor este prea scăzut pentru Germania”, a declarat Schaeuble la o conferinţă în domeniul bancar.

  Ministrul a spus că BCE trebuie să apere obiectivul stabilităţii preţurilor, dar actuala politică monetară poate duce la alocarea incorectă a resurselor.

  „Nu este o critică a politicii monetare a BCE, este o problemă structurală”, a spus oficialul german.

  Guvernul de la Berlin anticipează pentru acest an o creştere economică de 1,5%, urmată de un ritm de 1,6% pentru 2016.

  BCE menţine dobânzile la un minim record şi a lansat la începul lunii martie un program agresiv de stimulare a economiei zonei euro şi a inflaţiei, prin achiziţia lunară a unor obligaţiuni de 60 de miliarde de euro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top