• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • prima-casaGuvernul polonez analizează în prezent avantajele unor proiect de lege care ar ajuta debitorii împrumutați în franci elvețieni sau chiar pur și simplu să renunțe la case în favoarea băncilor, așa cum se va întâmpla în România.

  Potrivit surselor Reuters, o echipă de consilieri ai președintelui Poloniei, Andrzej Duda, elaborează noi propuneri și intenționează să anunțe un nou plan până la finele lunii mai.

  „Nu avem nevoie de conversie deoarece ar fi incorectă pentru cei care au un credit în zloți. Francul ar putea să se deprecieze în urmaătorii doi trei ani, în timp ce zlotul ar putea să se aprecieze ceea ce ar face conversia neprofitabilă”, a declarat Slawomir Horbaczewski, membru al echipei de experti prezidențiali.

  Oficialul citat susține că o posibilă solutie ar fi ca debitorii să cedeze proprietatea către bănci, pentru ștergerea creditului, dar să poată opta să plătească chirie pentru a locui în continuare în casele lor. Horbaczewski a adăugat că băncile ar putea fi forțate de asemenea să returneze debitorilor comisioanele valutare, conform conso.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top