• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Victor Ponta 2Premierul Victor Ponta susține că datele privind evoluția PIB publicate astăzi de Institutul Național de Statistică nu confirmă o recesiune economică ci, dimpotrivă, ”reconfirmă creșterea economică” față de anul 2013.

  Ponta a încadrat știrile care vorbesc despre recesiunea tehnică la categoria ”campanie electorală”, neprecizând însă dacă nu este de acord cu datele publicate de INS sau cu interpretarea lor.

  ”INS a reconfirmat creșterea economică față de anul trecut. Și, după cum știți, anul acesta ne vom încadra în toate țintele. Restul e campanie electorală, dați-mi voie să vă spun lucruri serioase”, a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

  Este de precizat că la precedenta recesiune tehnică prin care a trecut România, Victor Ponta a ținut să fie primul care anunță fenomenul. ” „Este 1 aprilie, aş fi preferat să fie o glumă. Dar nu este deloc o glumă, este o realitate tristă, care nu ne permite să facem foarte multe glume de 1 aprilie: de azi, în mod oficial, România este în recesiune. După două trimestre consecutive cu scădere economică, este o realitate”, declara Ponta în anul 2012, atunci din calitatea de lider al opoziției.

  „De câte ori avem o creştere de 0,01 la sută, am ieşit din criză şi suntem pe drumul cel bun. Când suntem în recesiune, e doar o scădere statistică, sau tehnică, nu mai ştiu cum spun cei de la putere”, spunea Ponta la acel moment, parcă descriindu-se pe el cel de acum.

  INS a anunțat astăzi că în ultimele două trimestre Produsul Intern Brut a scăzut cu 0,1%, respectiv 0,9%, pe date ajustate sezonier, semnalul clasic al intrării în ceea ce economiștii numesc o ”recesiune tehnică”. Față de prima jumătate a anului 2013, pe de altă parte, PIB a înregistrat o creștere de 2,4%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  6 Responses to Ponta o ține pe a lui: ”Recesiunea e campanie electorală”. Ce zicea în 2012 din opoziție

  1. 288052 804516We are a group of volunteers and opening a new system in our community. Your internet internet site given us with valuable data to function on. You

  2. coupons spune:

   Fairly educational and pertinent products. I agree with yourself on this matter.

  3. Impress, this is usually a quality little bit of article which i’ve face in much longer long while. Would in addition , take a look at this page.

  4. suzana spune:

   Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul „Info” la adresa de email: suzanavochin@yahoo.com

  5. […] fusese întrebat despre informaţiile comunicate miercuri de INS: datele provizorii, mai consistente statistic decât estimările flash […]

  6. […] fusese întrebat despre informaţiile comunicate miercuri de INS: datele provizorii, mai consistente statistic decât estimările flash […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top