• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euros-loads-of-money

  Bănci centrale precum cele din Elveţia, Turcia, Canada şi Singapore au luat deja măsuri de relaxare a politicilor monetare în ultimele câteva săptămâni.

  Companiile din Europa şi China au redus preţurile în ianuarie, pe fondul stagnării producţiei, riscurile deflaţiei la nivel mondial sporind probabilitatea unui nou val de măsuri de stimulare din partea băncilor centrale, în acest an.

  Activităţile economice sunt mai alerte în alte părţi ale lumii, precum Japonia, India şi Coreea de Sud, dar şi aceste state înregistrează încetiniri ale inflaţiei.

  Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat la jumătatea lunii ianuarie un program de suplimentare a lichidităţilor prin achiziţii de obligaţiuni publice şi provate în valoare de circa 1.100 de miliarde de euro, în încercarea de a stimula inflaţia şi creşterea economică.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top