• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbankTribunalul Galați a amânat pronunțarea sentinței în recursul declarat de Volksbank împotriva deciziei din 27 iunie, a aceleiași instanțe, în procesul cu clienta Nicoleta Costache.

  Instanța nu s-a pronunțat la termenul de ieri, alegând să amâne stabilirea unui verdict până pe data de 6 noiembrie, la ora 8:30, potrivit informațiilor de pe site-ul tribunalului. Termenul din 30 octombrie fusese dat pentru a da posibilitatea băncii să studieze motivarea hotărârii din iunie și cererea de intervenție accesorie formulată de Asociația Parakletos.

  Anterior, la 1 septembrie, fusese suspendată executarea hotărârii tribunalului. Respectiva hotărâre prevede conversia în lei a creditului (contractat inițial în CHF) la un curs cu 10% mai mare decât cel de la data încheierii contractului, constatarea nulității comisionului de risc, redenumit comision de administrare și returnarea contravalorii acestuia, circa 32.000 de lei, către clientă.

  Decizia Tribunalului Galați a fost prima din România prin care un credit în valută a fost convertit în lei la cursul din data acordării (în acest caz cu un plus de 10%), ea fiind considerată de clienții aflații în proces cu băncile și de avocații acestora un precedent extrem de important, mai ales dacă va rămâne definitivă.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top