• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vangroningenDupă ce au fost neînduplecate ani de zile când a venit vorba de cursul la care urma să se facă rambursarea creditelor în franci elvețieni, băncile românești încep să dea înapoi. Prima dintre ele este Raiffeisen, care a cerut ea însăși instanței de judecată convertirea creditelor din franci elvețieni în lei la cursul din data acordării creditului.

  Potrivit unei postări pe Facebook a avocatului Gheorghe Piperea, banca a solicitat Tribunalului Bihor „să oblige reclamanții la restituirea creditului în RON, conversia creditului urmând a se face la cursul CHF/RON de la data acordării creditului, cu luarea în considerare a condițiilor de cost/rambursare a creditului în lei, astfel cum acestea existau în oferta băncii la data acordării fiecărui credit”.

  Este o premieră absolută în conflictele dintre bănci și clienți legate de denominarea creditelor în valută, până acum băncile solicitând întotdeauna plata ratelor la cursul valutar din prezent. Pe de altă parte, luarea în considerare a condițiilor de cost și rambursare de la data acordării creditului ar însemna trecerea la o dobândă mai mare decât cea în franci elvețieni și, posibil, la o perioadă de rambursare mai scurtă.

  Societatea de avocatură care reprezintă Raiffeisen Bank în procesul de la Oradea este Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), aceeași care a mai reprezentat și alte bănci în procese asemănătoare.

  O astfel de premieră ar putea determina și alte bănci să recurgă la o abordare asemănătoare, cu atât mai mult cu cât avocații care le reprezintă sunt aceiași ca și în cazul Raiffeisen. Nu trebuie omis însă faptul că banca austriacă este printre cele mai puțin expuse la creditele în franci, prin urmare își poate permite o asemenea soluție.

  Următorul termen în dosar este pe data de 13 octombrie.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  11 Responses to Premieră absolută! Raiffeisen a acceptat conversia creditelor în CHF la cursul din data acordării

  1. facebook fans spune:

   I image this could be various upon the written content material? having said that I still consider that it is usually appropriate for virtually any type of topic subject material, as a result of it will incessantly be gratifying to decide a warm and delightful face or maybe listen a voice when initial landing.

  2. Vito Ellanson spune:

   May I just say what a relief to discover an individual
   who really understands what they’re talking about over the
   internet. You definitely understand how to bring an issue to
   light and make it important. More and more people need to look at this and understand this side
   of the story. I was surprised that you aren’t more popular given that you definitely have the gift.

  3. Couponrani spune:

   Make an impression on, that is the quality amount of formulate which i’ve see while in long while. Complete also head over to my new article.

  4. Astonish, this is fabulous amount of write which I have see as part of long-term long time. Carry out additionally appointment a few online site.

  5. […] Premiera absoluta! Raiffeisen a acceptat conversia creditelor in CHF la cursul din data acordarii – paginadebanci.ro389 shares 147 comments 830 likes 1 tw. trackback 37 tw. followers […]

  6. Gabi spune:

   Am rambursat tot creditul,la un curs de 3,72 Ron/Chf,fata de 2 Ron/Chf,la data achizitiei creditului.Ce sanse am acum sa recuperez din aceasta diferenta mare de curs.

  7. Ioan spune:

   Locuri de munca in toata tara! Oferim din start contract legal si seriozitate maxima! Oferim si dovada platii! Primele castiguri au fost deja acordate! Tot mai multi oameni multumiti lucreaza cu noi! NU e MLM si NU e joc piramidal! Aveti sansa de a castiga 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Va trimitem detalii dupa ce trimiteti textul „Info” la adresa de email: ioanheredea@yahoo.com

  8. client spune:

   Eu as vrea sa stiu la ce se refera maiexact reprezentantii bancii in formularea „cu luarea în considerare a condițiilor de cost/rambursare a creditului în lei, astfel cum acestea existau în oferta băncii la data acordării fiecărui credit”

  9. Cristina spune:

   Eu vad ca banca este de acord cu RESTITUIREA creditului la cursul de la data contractului nu la convertirea acestuia din CHF in RON la curs data contract. Trebuie sa ai banii pentru a rambursa …si din refinantare la alta banca nu vad cum ai obtine cand valoarea casei nu mai este aceeasi ….

  10. www.clauzeabuziveotp.com spune:

   Hai ca se poate camat…..adica, bancherilor!
   OTP, nu urmati si voi aceasta cale?
   Pana se rezolva treaba cu denominare si conversie, cel mai sigur este de ati castiga drepturile inapoi in instanta
   prin cererea de eliminare a clauzelor abuzive OTP. Trec vreo 2 ani pana primiti decizie irevocabila, si pana atuncia se formeaza o jurisprudenta constanta in deniminari la Tribunale si ICCJ
   Daca vreti mai multe info cum trebuie facut, va asteptam pe site-ul nostru
   http://www.clauzeabuziveotp.com

   • Cristina spune:

    Eu vad ca banca este de acord cu RESTITUIREA creditului la cursul de la data contractului nu la convertirea acestuia din CHF in RON . Deci trebuie sa ai banii pentru a rambursa …si din refinantare la alta banca nu vad cum ai obtine cand valoarea casei nu mai este aceeasi ….o sa ma interesez ca pana nu vad nu cred …dar ar fi minunat

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top