• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Laszlo Diosi- CEO OTP

  Laszlo Diosi- CEO OTP

  Un client al OTP Bank a reușit să obțină în instanță constatarea nulității de drept a unui contract de credit, părțile fiind astfel puse în situația dinaintea semnării contractului. Soluția a fost dată vineri de Judecătoria Sectorului 1.

  Mai mult decât atât, în urma constatării nulității contractului, din cauza clauzelor abuzive pe care le conținea, banca a fost obligată să restituie toate costurile aferente creditului, putând primi înapoi doar banii pe care i-a pus la dispoziția clientului.

  ”E prima soluție de acest gen, pentru un credit a cărui valoare nu depășește la momentul acordării 20.000 euro. Clientul a rambursat creditul în avans, dobânda i-a fost majorată abuziv și astfel banca este obligată să restituie clientului toate sumele încasate pe parcursul creditului (sume care rezultă din extrasul de cont) cu titlu de dobândă și comisioane”, a precizat avocata Anamaria Stan, reprezentanta clientului în cauză, într-o postare pe Facebook.

  Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi atacată cu apel. Dacă ea va rămâne definitivă, ea poate fi un nou ”precedent Galați”, de data aceasta pentru creditele de nevoi personale aflate spre finalul perioadei de plată. Clienții ar putea lua înapoi mare parte din banii plătiți pe parcurs, ca urmare a clauzelor abuzive inserate în toate contractele de credit bancar.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  9 Responses to Un nou „precedent Galați”. Bancă obligată să returneze dobânda și comisioanele unui client

  1. Bravo Anamaria! Sa Speram ca si instanta de Recurs va avea aceasi parere, si sentinta se mentine pana la capat.
   Deci sa intelegem ca creditele de consum de pana la 20.000 EUR ar putea fi lasate fara dobanda
   Ar fi o intrebare interesanta de abordat aici, cum multi client au semnat astfel de contracte si pe la mijlocul sau a doua parte a anului 2008.
   Deoarece aceasta decizie se bazeaza probabil pe Legea 289/2004, care la randul ei este transpunerea in legislatia interna a Dir 87/102/CEE, oare aceasi teorie se poate extinde si pe creditele de consum pana la limita de 75.000 EUR, care sunt acordate dupa data de 23 aprilie 2008,. data intrarii in vigoare a Dir 2008/48/CE, directiva care de fapt abroga Dir 87?

   Pentru a vedea situatia litigiilor OTP pe clauze abuzive din Romania, va asteptam pe site-ul nostru
   http://www.clauzeabuziveotp.com/
   Decizii definitive, irevocabile OTP:
   https://www.scribd.com/antiotp7grupul
   #clauzeabuziveotp

  2. Yuette Mogro spune:

   Spot on with this write-up, I really believe this amazing site needs much more attention. I

  3. Jonah Dillon spune:

   It’s so devastating to read about the real and present danger in a new light. Understanding the concept of „Shifting Baselines” really touches me and my continued frustration at humanity as a whole. This concept is exactly what has allowed our cultures to move from maximum to minimum use of natural and man made resources over the last several generations. Some day we will all recognize that doing something in the name of progress means reverting our thought processes toward protection vs consumption. I appreciate all the 5 Gyres team is doing this summer!

  4. Eric Grodin spune:

   Nice blog here! Also your website loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

  5. Astounding, this is fabulous portion of blog post which I have find using much longer lengthy. Perform of course come to very own place.

  6. Clauzeabuzive Piraeusbank spune:

   Rectific…art.17 alin.(2) din legea mentionata

  7. Stan Anamaria spune:

   Instanta la cererea consumatorului poate declarat nul de drept orice credit, indiferent de banca. Suma imprumutata trebuie sa fie pana in 20.000 de euro si sa nu fie garantat cu ipoteca, iar banca sa nu fi respectat legislatia in vigoare la momentul acordarii. Nu este o conditie rambursarea integrala.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top