• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vangroningenProcesele care au ca subiect denominarea creditelor în franci elvețieni au intrat într-o nouă etapă. După ce până acum au fost inițiate o mulțime de procese individuale și colective de către clienții care au credite în derulare, mai nou încep să apeleze la acest lucru și cei ale căror credite au fost declarate scadente anticipat, iar acum se află în proces de executare silită.

  Astfel, un client al Raiffeisen Bank a depus o contestație la executare prin care cere denominarea creditului la cursul din data acordării creditului. Cererea a trecut de perioada de regularizare, iar judecătorul ”a primit cererea și nu are nelămuriri”, potrivit reprezentantului clientului, avocatul Adrian Cuculiș.

  ”Între un contract în desfășurare și un contract scadent anticipat sau pus în executare nu există decât factorul temporizator de plăți și anume grafic de rambursare. În ipoteza obținerii denominării, conversiei creditului în lei și plata ratelor în raport de CHF – leu la un curs istoric pentru un contract în desfășurare, este la fel de viabilă și conversia în lei, precum o vrea executorul și plata la cursul din 2007, 2008, 2009 în funcție de contract”, a explicat avocatul într-o postare pe Facebook.

  Cererea are la bază precedentele reprezentate de decizia Curții Europene de Justiție în cazul Kasler vs. OTP Bank Ungaria și de decizia Tribunalului Galați în cazul Costache vs. Volksbank România. Un alt argument este clauza referitoare la modul de rambursare a creditului, abuzivă în opinia lui Adrian Cuculiș prin faptul că obligă consumatorul să suporte singur riscul valutar sub forma compromisorie.

  De regulă, contestațiile la executarea silită se judecă mai repede decât procesele obișnuite, așa că ar fi de așteptat să apară în curând mai multe informații în legătură cu acest subiect, cum ar fi contraargumentele Raiffeisen și, în final, decizia instanței.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to PREMIERĂ. Raiffeisen, atacată în instanță de un client executat silit pe tema denominării creditului

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top