• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Premierul Mihai Tudose a spus că intenționează să publice date despre anumite bănci, explicând că una dintre instituțiile financiare se crede mai ”deșteaptă” decât românii.

  El a precizat că ministrul de finanţe, Ionuţ Mişa, a avut deja o discuţie cu reprezentanţi ai băncilor care activează în România privind profiturile realizate şi că acestea au câteva săptămâni la dispozitiție „să-şi regândească strategia”. În caz contrar, există posibilitatea adoptării unor măsuri specifice pentru domeniul bancar, inclusiv prezentarea publică a unor date despre anumite bănci.

  „Venim cu diverse lucruri pe reglementări fiscale, ţintite pe domeniu. Mai mult, chit că este secretul bancar, eu îmi asum la un moment dat să fac publice nişte date. Dau un exemplu-două de bănci. Ştiu că o să o păţesc, dar am să o fac ca să înţeleagă românii că, dacă lucrează cu banca aia, ăia ne fură şi că, din 40 de bănci, avem 20 de bănci bune, 19 care-şi revin şi una care continuă să creadă că e mai deşteaptă decât noi, românii”, a spus Tudose, citat de News.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  3 Responses to Premierul Tudose: O bancă continuă să creadă că e mai deşteaptă decât noi, românii

  1. CRISTIAN spune:

   O banca care nu obtine profit inseamna ca are ori un management incompetent ( situatie in care logic, cetatenii si operatorii economici nu ar trebui sa-si depuna banii la o astfel de banca) ori face jonglerii financiar-contabile, aspect din urma ce impune o aceeasi atitudine de retragerea a clientilor bancii sau de neoptare pentru o astfel de banca si in acelasi timp se impun controale din partea statului pentru a se verifica daca prin astfel de activitati nu se savarseste infractiunea de evaziune fiscala de ascunderea sursei impozabile sau taxabile, fapta prev. si ped. la art.9, alin.1),lit.a) din Legea nr.241/2005.

  2. […] Reacția a venit după ce premierul Mihai Tudose a spus că în sistemul bancar se externalizează profitul. […]

  3. […] cu 8% în S1 • OMV Petrom, triplare a profitului în prima jumătate a anului • Premierul Tudose: O bancă continuă să creadă că e mai deşteaptă decât noi, românii • Economistul-șef al BNR: ”Prima Casă”, un transfer de bani de la buget la privați, cu […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top