• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bonuri-fiscale2.050 de tranzacţii cu cardul în valoare de 6 – 6,99 lei fiecare au fost efectuate doar de deţinătorii de carduri Visa emise în România, pe 7 februarie, a anunțat director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe, Cătălin Creţu. Ceea ce înseamnă că doar dintre clienții Visa ar putea exista peste 2000 de câștigători ai Loteriei fiscale, iar premiile ar fi sub 500 de lei. Dacă celor 2000 de clienți Visa li s-ar adăuga clienții celuilalt emițător de carduri, MasterCard, precum și cei care au plătit în numerar, valoarea premiilor ar putea ajunge mult mai mică.

  „Visa a sprijinit această măsură, implementată cu succes şi pe alte pieţe din Europa, precum Croaţia, Slovacia şi Portugalia, care se confruntă cu problema evaziunii fiscale la scară largă. Rezultatul primei extrageri ne confirmă faptul că românii plătesc cu cardul şi sume mici, cum ar fi cumpărături de 6 lei”, a declarat Cătălin Creţu, citat de Mediafax.

  La prima extragere a Loteriei Fiscale, organizată de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi ANAF la studioul TV al Loteriei Române, în a doua zi de Paşte, a fost trasă la sorți data și valoarea bonurilor fiscale potențial câştigătoare: o bilă pentru luna emiterii bonului – a ieșit cifra 2, reprezentând luna februarie; o bilă pentru ziua emiterii bonului – a fost 7 (ziua de 7 februarie); trei bile reprezentând valoarea bonului – au ieșit cifrele 0, 0, 6 (6-6,99 lei valoare bonului).

  Operaţiunea s-a desfăşurat în prezenţa unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al MFP, ANAF şi C.N. Loteria Română SA. Pentru această extragere au fost luate în considerare bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie-28 martie 2015, cu valoarea totală a unui bon între 1 leu şi 999 lei inclusiv.

  Persoanele care au bonuri fiscale păstrate trebuie să verifice dacă vreunul are înscrise data şi valoarea câştigătoare, iar în caz afirmativ să-l păstreze pentru a-l depune la ANAF ca să revendice premiul. Revendicarea va fi posibilă în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentând termenul de decădere din dreptul de a revendica premiul. În termen de 10 zile de la expirarea perioadei, unităţile teritoriale transmit către ANAF lista persoanelor care au revendicat premiile.

  Premiile vor fi virate de MFP într-un cont bancar deschis la o instituţie de credit din România pe numele câştigătorului, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade cu până la 60 de zile, în situaţiile în care există suspiciuni de fraudă.

  O persoană va putea revendica un singur premiu aferent unei extrageri, iar premiile vor putea fi revendicate doar de persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Premiile la Loteria fiscală ar putea fi foarte mici

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top