• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • executare silitaDiferențe în invocarea prescripției dreptului de a cere executarea silită în cadrul contestației la executare și invocarea prescripției în cadrul acțiunii în constatare, înainte de începerea executării silite, tocmai pentru a se evita executarea silită, este modul prin care partea “urmarită” notificată abuziv sau mai bine spus, într-un cuvânt, abuzată prin zeci de telefoane și adrese, se poate adresa instanței de judecată, pentru ca înainte de a suferi în urma unui act de executare silită să poata obține o recunoaștere deplină a faptului că creditorul acesteia nu mai are dreptul să îi ceară, prin forță, executarea silită a datoriei.

  Practic discutăm de o premieră și în acest caz, dat fiind faptul că regula era aceea de invocare a excepției prescripției dreptului de a cere executarea silită în cadrul contestației la executare, asta însemnand practic că prescripția era invocată doar după începerea executării silite.

   

  Articolul integral pe Indrumari-juridice.eu.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top