• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Parlament

  FMI recomandă, pentru gestionarea crizei francului elveţian, adoptarea Legii insolvenţei şi stimularea dialogului între bănci şi datornicii cu probleme, la care să se adauge un suport legislativ de facilitare a acestui dialog, a precizat luni preşedintele Comisiei de buget din Cameră, Viorel Ştefan.

  „Pe criza francului elveţian, poziţia FMI, BM, CE este următoarea: nu România e cazul cel mai grav din regiune. România este cazul cel mai uşor, spun ei, e o problemă gestionabilă, atât din punct de vedere al sistemului bancar, cât şi din punct de vedere al Guvernului”, a spus Viorel Ştefan după întrevederea dintre delegaţia FMI, BM şi CE cu deputaţii membri ai Comisiei de buget-finanţe-bănci.

  El a arătat că FMI recomandă ca România să aplice două căi: adoptarea Legii insolvenţei şi stimularea dialogului dintre bănci şi clienţii care au probleme în rambursarea creditelor în CHF.

  „Pe două căi ne recomandă să mergem: să finalizăm adoptarea Legii insolvenţei persoanelor fizice, pe de o parte; iar pe de altă parte să canalizăm şi să stimulăm dialogul între instituţiile de credit şi persoanele îndatorate, datornicii cu probleme şi cu un suport legislativ de facilitare a acestui dialog de tipul OUG 46, celebra «electorată», căreia eu i-aş spune azi «scade rata»”, a adăugat Viorel Ştefan.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Preşedintele Comisiei de Buget despre criza CHF: FMI recomandă adoptarea Legii insolvenţei

  1. marius spune:

   Stimulam, ne prefacem ca negociem, facem comitii, organizam simpozioane (propunerea lui Isarescu de ieri), redenumim electorata drept „scade rata” (nu o vrea nimeni, nici bancile, nici clientii), rescadentam cu costuri si mai mari pentru clienti… Nu se face nimic, in clasicul stil romanesc, pentru o criza ce dureaza de peste 5 ani..

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top