• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • radu_ghetea(1)

  Discuţiile recente despre necesitatea ca România să aibă o bancă de dezvoltarea a implicat cele două bănci de stat din acest moment, CEC Bank şi Exim Bank.

  Zilele următoare chiar, reprezentanţii BNR vor purta o discuţie cu oficiali ai Guvernului, printre care ministrul Finanţelor Ioana Petrescu dar şi cu ministrul pentru  IMM-uri Florin Jianu şi cel al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, pe subiectul găsirii unor soluţii privind banca de dezvoltare a României.

  Preşedintele CEC, Radu Gheţea nu vrea însă să lase CEC-ul să devină bancă de dezvoltare, mai ales în condiţiile în care banca şi-a construit o structură de retail importantă.

  Ni s-a sugerat în ultima vreme să devenim o bancă a IMM-urilor, a agricultorilor, de dezvoltare sau de alt tip, însă noi suntem o bancă comercială universală. Avem o reţea puternică de unităţi teritoriale, iar transformarea CEC Bank într-o bancă de investiţii este ineficientă. O bancă specializată, în condiţiile economice de astăzi, nu mai are viabilitate nicăieri în lume. La această oră, CEC Bank acordă credite către IMM-uri (42% din întreg portofoliul de credite), agricultori şi administraţiile publice locale’, a spus Radu Gheţea la conferinţa Strategii de Dezvoltarea IMM-urilor.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top