• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • prima-casa-4Soţii Luminiţa şi Emil Chioncel au reuşit să îşi dea casa în plată, să negocieze cu banca şi să-şi răscumpere imobilul depus garanţie pentru două credite de nevoi personale cu ipotecă luate în franci elveţieni în 2006 şi 2008. Practic, familia Chioncel a fost iertată de plata a 49.575 euro din totalul de 108.575 euro (echivalentul de acum a 117.397 franci) cât mai avea de rambursat în momentul în care a oferit cheile apartamentului către Raiffeisen Bank. Cei doi locuiesc în continuare în acelaşi apartament.

  „Timp de aproape zece ani am plătit cu exactitate rata de 1000 de franci elveţieni în fiecare lună. Ultima plată am făcut-o în luna februarie. Peste 70 de zile ca să nu fiu executată silit şi pentru că nu se dăduse încă legea dării în plată am mai achitat o rată.”, povesteşte economista Luminiţa Chioncel.

  După apariţia legii, cei doi soţi au apelat la avocatul Marius Coltuc care le-a redactat notificarea către Raiffeisen Bank şi apoi le-a stabilit întâlnirea cu reprezentanţii băncii pentru finalizarea procedurii de dare în plată.

  După ce a predat cheile, Luminiţa Chioncel a solicitat băncii să i se găsească o oportunitate care să îi permită să rămână în continuare în apartamentul de trei camere din Berceni. În circa 24 de ore, banca i-a oferit posibilitatea să îşi răscumpere casa contra sumei de 48.000 de euro costul locuinței, plus 11.000 de euro diferite comisioane şi penalizări.

  Integral pe ECONOMICA.net

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top