• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euro gramada

  Primăria Bucureşti vrea să vândă obligaţiuni municipale în valoare de până la 500 de milioane de euro, a declarat Ştefan Nanu, şeful Trezoreriei. Astfel, MFP va atrage mai puţini bani prin emiterea de obligaţiuni pe piaţa locală pentru a lăsa investitorii să se orienteze spre obligaţiunile Primăriei.

  Ministerul vrea să se asigure astfel că vor fi suficienţi bani pe pieţele interne pentru a permite Primăriei Capitalei să atragă la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai fondurile necesare pentru refinanţarea unei emisiuni de obligaţiuni din 2005, scadente în iunie.

  „Calendarul din aprilie este mai lejer, pentru a putea cuprinde o emisiune de obligaţiuni municipale a Primăriei Bucureşti şi pentru că am devansat emisiunile din primul trimestru, înregistrând totodată excedent bugetar”, a declarat Nanu pentru Bloomberg.

  Premierul Victor Ponta a anunţat săptămâna trecută că datele estimate pentru primul trimestru indică un excedent bugetar de 1,5 miliarde lei, în condiţiile în care construcţia bugetară prevedea un deficit de 6 miliarde lei.

  În aceste condiţii, ministerul Finanţelor Publice vrea să împrumute în aprilie 2,725 miliarde de lei, două treimi din media lunară din primul trimestru din 2015 şi cea mai mică sumă planificată de peste un an. Sursa: Mediafax

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Primăria Bucureşti vrea să vândă obligaţiuni prin care să atragă 500 de milioane de euro

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top