• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • curtea constitutionalaCurtea Constituțională s-a pronunțat în urmă cu două săptămâni pe Legea dării în plată și unele instanțe nu au mai așteptat motivarea deciziei care va arăta cum ar trebui să fie aplicată legea. Cele mai multe decizii au fost în favoarea clienților care vor să scape de creditele la bănci, potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor.

  Curtea Constituțională a admis în parte o sesizare a băncilor pe Legea 77/2016 privind darea în plată și a decis că legea se aplică doar în condițiile în care există impreviziunea, care va fi verificată de către instanță.

  Profit.ro a studiat cele aproape 2.400 de dosare cu obiectul darea în plată de pe portalul instanțelor care au fost modificate începând cu 25 octombrie, ziua deciziei CCR, pentru a vedea ce decizii au luat magistrații din judecătoriile și tribunalele din țară.

  46 de hotărâri în favoarea clienților

  Judecătoriile, instanțe de fond, au respins 30 de contestații ale creditorilor în ultimele două săptămâni, cele mai multe pentru chestiuni de procedură, precum neplata taxei de timbru de 200 de lei sau pentru că au fost depuse prea târziu. Creditorii pot contesta notificarea de dare în plată, care suspendă plata ratelor, în termen de 10 zile de la primire. Integral pe profit.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top