• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bcr-4Un client al Băncii Comerciale Române (BCR) este primul român care a reuşit o dare în plată, după ce şi-a depus cererea în 13 mai, data la care a intrat în vigoare legea, scrie avocatul Adrian Cuculis pe pagina sa de Facebook. Banca nu mai are alte pretenţii.

  „Situaţia dansului era una clară – imobil vândut cu datorie reziduală. BCR l-a programat pe acesta pentru săptămâna viitoare, la sediul unei sucursale din teritoriu pentru semnarea unei declaraţii prin care BCR renunţă la orice obligaţie a împrumutatului faţă de bancă. Telefonic s-a confirmat că BCR nu mai are niciun fel de pretenţie şi urmează că cel puţin în acest caz să remită datoria! Remiterea de datorie are loc atunci când creditorul îl liberează pe debitor de obligaţia sa“, a scris Cuculis pe blogul său.

  Potrivit Economica.net, clientul era din Zimnicea şi avea un credit în valoare de 48.700 de euro, contractat în anul 2007. În anul 2013, a început executarea sa silită, iar locuinţa i-a fost vândută în 21 noiembrie 2014 la un preţ 74.350 de lei, adică în jur de 16.700 de euro, la cursul din acea dată.

  Legea dării în plată a intrat în vigoare în data de 13 mai, după un an de dezbateri publice şi după ce preşedintele Klaus Iohannis a întors-o în Parlament spre modificare.   Actul normativ prevede că românii cu credite pot ceda băncilor locuinţele cu care au garantat în cazul în care nu mai pot plăti, fără a mai rămâne cu alte datorii. Există însă o limită de 250.000 de pentru credit, iar legea nu se aplică şi la programul guvernamental „Prima Casă“.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top