• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • otpAsociația Parakletos și Asociația de Consiliere a Clienților Bancari și a Asiguraților din România (ACCBAR) au depus cereri de intervenție în procesul colectiv (class action) privind clauze abuzive dintre Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și OTP Bank, potrivit anunțurilor făcute de reprezentanții celor două ONG-uri.

  „Azi, la Tribunalul Bucuresti, s-a depus o cerere de interventie a Asociatia Parakletos in procesul de tip class action intentat de ANPC bancii OTP, pt inserarea in contracte si utilizarea de clauze abuzive in relatiile cu consumatorii. S-a fixat termen la 6 mai pentru admisibilitatea in principiu a interventiei. Asta este vestea buna. Vestea nu prea buna e ca actiunea ANPC este slabuta. Sa speram ca vom putea ajuta cu interventia noastra”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe contul său de Facebook.

  „ACCBAR a depus azi la dosar Cererea de intervenție accesorie ANPC in dosarul cu OTP nr. 956/2/2015 ce are ca obiect eliminarea clauzele abuzive cu efecte asupra consumatorilor OTP de la nivel național”, a anunțat și avocata Anamaria Stan, de la casa de avocatură Stan&Asociații, tot pe contul de Facebook.

  Procesul se desfășoară la Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului București.

  ANPC a cerut instanţei, pe 1 octombrie 2013, să elimine din contracte clauza de dobândă și să oblige OTP Bank să le restituie clienților sumele încasate abuziv. Acțiunea a pornit de la cinci reclamații ale consumatorilor către ANPC, pe baza cărora instituția a întocmit un procesul-verbal și a dat în judecată OTP Bank.

  Citește și:

  Dobânda după bunul plac de la OTP Bank se judecă din 8 aprilie

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  6 Responses to Proces ANPC vs. OTP Bank. Parakletos și ACCBAR au depus cereri de intervenție

  1. bogdan mihai spune:

   sunt interesat sa iau legatura cu o firma de avocatura care are deja pe rol procese cu OTP

  2. […] Proces ANPC vs. OTP Bank. Parakletos și ACCBAR au depus cereri de intervenție […]

  3. […] 8 aprilie anul acesta a avut loc primul termen într-un astfel de proces, cel dintre ANPC și OTP Bank. Protecția Consumatorilor a cerut instanţei, pe 1 octombrie 2013, […]

  4. […] și OTP Bank, în vederea eliminării clauzelor abuzive. Tot la termenul de miercuri, după cum Pagina de Bănci v-a informat, au mai fost depuse cereri de intervenție din partea a două […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top