• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • C-3POAproape oricine se întreabă ce condiții ar trebui să îndeplinească pentru a ajunge în cel mai bine plătit domeniu din România, cel bancar. Ce nu știe lumea este că angajatul ideal pe care îl caută băncile românești seamănă izbitor de mult cu celebrul C-3PO, creat de George Lucas în seria ”Războiul Stelelor”.

  Nu este vreo afirmație răutăcioasă făcută de noi, ci o concluzie la care e se poate ajunge ușor din profilul de personalitate făcut de firma de recrutare Manpower pentru angajații căutați de bănci în anul 2014, citat de economica.net.

  Potrivit celor de la Manpower, băncile caută angajați rezistenți, riguroși, organizați, care pot performa într-o organizație procedurizată, indiferent de postul pe care ar urma să îl ocupe.

  O altă condiție pusă de angajatorii bancari este ca viitorii angajați să fi avut un parcurs profesional și să dovedească ”continuitate în dezvoltare”, ”adică oameni care nu au facut schimbări de posturi sau domeniu de activitate, chiar dacă, de exemplu, şi-au schimbat locul de muncă la fiecare trei-patru ani”. C-3PO nu a schimbat decât de două ori locul de muncă, dar niciodată domeniul de activitate.

  Nu se spune nicăieri că ar trebui să aibă și un creier deosebit de dezvoltat (probabil o astfel de aptitudine e solicitată doar pentru anumite funcții, nu pentru orice angajat), așa că roboțelul de protocol din ”Războiul Stelelor” este candidatul ideal.

  Rezistent este cu siguranță, din moment ce a reușit să treacă peste mai multe lovituri și dezmembrări, ca să nu mai vorbim de traumele emoționale pe care le-a suferit în toate cele șase filme. Riguros și organizat este de asemenea, fiind mereu preocupat să nu cumva să încalce regulile pe care i le trasase proprietarul său.

  Cât despre performanțele într-o organizație procedurizată, cine altcineva ar putea fi mai bun decât un angajat al cărui sistem de gândire e făcut din circuite integrate, putând fi programat să gândească exact ce e nevoie? E drept, și partenerul său R2-D2 era făcut tot din metal și circuite, dar avea tendința să încalce uneori procedurile, așa că nu s-ar putea încadra în profilul bancherului ideal.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top