• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • BRD-Groupe Société Générale a înregistrat în primele nouă luni din acest an un profit net de 1,066 miliarde lei (circa 230 milioane euro), în creştere cu 75,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

  ”Creşterea de +6,8% a veniturilor nete din dobânzi a provenit din evoluţia solidă a volumelor. Veniturile nete din comisioane (-2,4% faţă de anul precedent) au fost susţinute de creşterea veniturilor din activitatea de carduri, comisioane în creştere din serviciile financiare şi de pe piaţa de capital precum şi din abonamente de bancă la distanţă, însă au fost influenţate de comisioane mai mici din produsele bancare de tranzacţionare”, se arată în comunicat.

  Soldul creditelor nete ale Grupului BRD a atins 30,7 miliarde lei, mai mare cu 6,6% în comparaţie cu septembrie 2016, determinat de evoluţia solidă pe ambele segmente de clientelă, retail şi non-retail.

  ”Soldul creditelor acordate segmentului retail a fost mai mare cu 7,1%*, susţinut de majorarea puternică a creditelor de consum şi pentru locuinţe nou-acordate, graţie campaniilor eficiente şi a apetitului pieţei pentru contractarea de noi împrumuturi. Volumul creditelor nou-acordate către clienţi persoane fizice a continuat sa crească (cu 12,4% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2016) până la 4,8 miliarde lei, BRD consolidându- şi poziţia de lider pe piaţa creditelor acordate persoanelor fizice, cu o cotă de piaţă de 16,9% la sfârşitul lunii septembrie 2017. Creditele acordate clienţilor non-retail au înregistrat o creştere anuală de 5,6%, determinată de creditele acordate marilor clienţi corporativi (+10,9% faţă de anul trecut), reflectând poziţia puternică a BRD pe acest segment”, se arată în comunicat.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top