• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Margaritis SchinasNegocierile dintre Grecia şi creditorii internaţionali – Banca Centrală Europeană (BCE), Fondul Monetar Internațional (FMI) și UE – au înregistrat anumite progrese, avansează într-un ritm foarte lent, a anunţat Comisia Europeană, iar Guvernul de la Atena are nevoie urgentă de fonduri.

  „Este necesar mai mult timp, sunt necesare mai multe eforturi pentru acoperirea diferenţelor din negocieri”, a declarat preşedintele Comisiei Europene (CE), Margaritis Schinas, citat de Reuters, preluat de Mediafax.

  „Salutăm angajamentul autorităţilor elene de a accelera colaborarea cu instituţiile internaţionale în scopul obţinerii unui acord în timp util. Contactele constructive sunt în curs de derulare şi se înregistrează unele progrese, chiar dacă într-un ritm lent”, a spus reprezentantul CE.

  Guvernul Greciei susține că poate plăti pensiile şi salariile bugetarilor pe luna în curs, însă are nevoie urgentă de un acord cu creditorii internaţionali pentru a-și putea achita datoriile.

  Grecia mai are de încasat o tranşă de 7,2 miliarde de euro din programul de asistenţă încheiat în 2010, în valoare de 240 de miliarde de euro. Creditorii presează executivul de la Atena să ia măsurile de reformă la care s-a angajat, dar guvernul condus de premierul de extremă-stânga Alexis Tsipras refuză să accepte reforme precum reducerea pensiilor şi modificarea legislaţiei muncii.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top