• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • facebook-logoCine crede ca acum este greu de obtinut un imprumut de la banca nu stie ce va urma. Proiectul unui nou regulament de creditare, pregatit de BNR, impune noi conditii ce vor duce la miscorarea sumelor care pot fi obtinute.

  Din venitul celor care vor sa se indatoreze vor fi scazute noi cheltuieli, iar bancherii trebuie sa afle totul despre client, inclusiv de pe Facebook sau din Google.
  Noul regulament de creditare pregatit de BNR modifica metoda prin care bancile determina capacitatea de plata a clientilor.
  Daca pana acum din venituri se scadeau doar cheltuielile zilnice de trai, noul proiect cere ca inclusiv taxele, impozitele si asigurarile sa fie scazute din venitul disponibil al clientului.
  Anca Bidian, manager broker de credite: „Acest lucru va duce la diminuarea sumelor pe care clientii le pot accesa. Impozitul pe proprietate… Pai, daca avem o proprietate, platim utilitati, intretinere… hai sa la scadem si pe alea. Adica pana unde mergem cu calculul venitului eligibil?”
  Gabriel Cretu, consultant financiar: „Nu stiu insa cum se vor lua in considerare aceste cheltuieli, pentru ca nu exista o procedura unitara, nu exista o baza de date cu aceste cheltuieli, asa cum exista in alte state.”
  In cazul creditelor cu garantie ipotecara, proiectul spune clar ca bancile trebuie sa tina seama, in primul rand, de capacitatea clientului de a genera venituri necesare rambursarii creditului si, doar ca element secundar, de faptul ca valoarea bunului imobil rezidential depaseste valoarea creditului. Regula aplicata deja, spun brokerii de credite. Sursa> incont.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top