• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Senatorul PNL Daniel Zamfir a inițiat un proiect de modificare a Legii 312 privind Statutul Băncii Naţionale a României (BNR) prin care urmărește eliminarea prevederilor care îi exonerează de răspunderea civilă sau penală pe membrii Consiliului de Administraţie.

  „Prezenta propunere legislativă îşi propune să modifice Legea nr. 312 privind Statutul Băncii Naţionale a României, în sensul abrogării alineatelor (3) şi (4) ale art. 25, care exonerează de răspundere civilă şi penală membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României şi personalul acesteia, însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere prudenţială”, se arată în expunerea de motive proiectului de lege, citate de News.ro.

  Iniţiativa are termen de consultare publică data de 25.05.2018 şi a fost înregistrată la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, pentru dezbatere.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Proiect de lege: Membrii CA al BNR să nu mai fie exoneraţi de răspunderea civilă sau penală

  1. FRANCI ELEVETIENI spune:

   Franci elvetieni
   https://www.profit.ro/stiri/justitia-din-croatia-decide-in-favoarea-debitorilor-cu-credite-in-franci-elvetieni-debitorii-din-romania-au-obtinut-conversia-doar-in-procese-mai-mici-18238534

   Oare nu vorbim de inalta tradare fata de cetatenii romani privind modul de judecata al judecatorilor din Romania.
   Directiva europeana priveste toate statele membre nu numai Croatia motiv pentru care la noi de ce se gandeste pe invers. Cu ce sunt mai deosebiti judecatorii din Croatia …. sa intelegem ca au sange in instalatie dl. Zamfir si nu pun botul la BNR-ul lor …….. este mai mult decat evident ca aceste contracte numai corespund din niciun punct de vedere cu vointa clientilor de la data acordarii ….. nu aveau informatia de ce urma sa se intample.
   Dl. Zamfir stiti ca sunt banci neseimtite precum Banca Romaneasca care pe langa faptul ca nu au venit cu nicio propunere de discount fata de clienti practica la incasarea ratellor de credit un curs cu mult mai mare fata de cursul CHF afisat de BNR tocmai pentru a incasa cat mai mult profit. Pana unde poate sa mearga nesimtirea …. cat poti sa fii de ….. chiar nu exista niciun Dumnezeu pentru astia.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top