• 4,6599

 • 3,8182

 • 3,9533

 • 163,5981

 • Protest BNR franciClienţii cu credite în franci elveţieni solicită Guvernului şi Parlamentului adoptarea de urgenţă a unui act normativ prin care băncile să convertească în lei creditele în valută la cursul de schimb de la momentul acordării plus maxim 20%, la o dobândă similară şi fără garanţii suplimentare.

  Grupul Clienţilor cu Credite în CHF, constituit pe reţeaua de socializare Facebook, care a reunit până acum circa 10.000 de membri, a depus marţi prin reprezentanţii săi o cerere la Guvern, Camera Deputaţilor şi Senat, prin care propune spre dezbatere şi adoptare în regim de urgenţă, de maxim două săptămâni, un text de iniţiativă legislativă pentru rezolvarea situaţiei generate de aprecierea cursului valutar pentru francul elveţian şi euro, potrivit Mediafax.

  Clienţii băncilor cer astfel, prin măsurile propuse, ca băncile să fie obligate să le ofere posibilitatea de a opta pentru conversia creditelor în valută în moneda naţională, în cazul în care există cel puţin o diferenţă de 20% între cursul actual şi cel din momentul acordării împrumutului, iar denominarea să se realizeze la cursul iniţial apreciat cu maxim 20%.

  Totodată, ei solicită interzicerea aplicării de către bancă a unor comisioane şi garanţii suplimentare, precum şi de costuri şi alte cheltuieli netransparente în procesul de conversie. O altă cerere este ca dobânda anuală efectivă (DAE) pentru creditul în lei să nu depăşească nivelul DAE aplicat anterior.

  Iniţiativa legislativă propusă de Grupul Clienţilor cu Credite în CHF se doreşte ca o completare a Ordonanţei 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori. Propunerea are la bază un proiect de lege pentru conversia creditelor în franci elveţieni în lei iniţiat de 131 de parlamentari, cu modificări redactate de reprezentanţii grupului împreună cu Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  14 Responses to Proiect de Ordonanță de Urgență făcut de clienții cu credite în franci

  1. Jaafar spune:

   Căutați un împrumut de urgență fără garanții? Vi se refuză un împrumut de la banca dvs. sau de la orice altă firmă financiară? Aveți nevoie de asistență financiară Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă plăti facturile sau pentru a cumpăra o locuință sau pentru a vă plăti datoriile și a vă elibera datoriile? Doriți să aveți o afacere proprie și aveți nevoie de ajutor financiar pentru împrumut? Contactați-ne pentru un împrumut rapid de încredere la o rată scăzută a dobânzii de 2%. Suntem dispuși să vă ajutăm fie pe împrumuturi de afaceri, fie pe credite personale, pe un plan de rambursare la prețuri accesibile, cu un raport de credit bun. oferim împrumut la o rată a dobânzii accesibilă. dacă este cazul, contactați Jaafar Lending Firm pentru mai multe informații prin e-mail: Jaafarlendingfirm88@gmail.com.

  2. Aplicați pentru asistență financiară, la un nivel scăzut de 2%, va oferi împrumut de împrumut pentru împrumuturi de afaceri pentru orice tip de împrumut pentru mai multe informații: lisamessah1990@hotmail.com
    
   Domnule Lisa Messah

  3. christi spune:

   Buna ziua Sunt o femeie de afaceri. Am oferit un împrumut de 5.000 EURO 2000000 EURO condiții foarte simplu pentru toți oamenii în mod sincer și serios pentru a rambursa cu rata dobânzii de 2% pe an, pe o perioadă de rambursare la prețuri accesibile. Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati prin e-mail. E-mail: christiworldpersonal@gmail.com

  4. catherine flores spune:

   OFERTA DE ÎMPRUMUT,
   Ești un om de afaceri / femeie? Ești în orice mizerie financiară sau au nevoie de fonduri pentru a începe propria afacere? Sau, pentru a plăti facturile sau de a începe o afacere bună? Ai un scor redus de credit și au dificultăți în a obține împrumuturile de capital circulant de la instituțiile financiare și băncile locale sau altele? Tot ce trebuie să faceți este să contactați adresa de astăzi prin e-mail meu: (catherineflores307@gmail.com)

  5. Suntem licențiați și CERTIFIED lenders bani online
     Ai nevoie de un împrumut de urgență? Ai nevoie pentru a începe o afacere mică sau foarte mare? Ai nevoie de un credit de nevoi personale? Ai nevoie să investească în țara dumneavoastră? Ai nevoie pentru a cumpăra o casă? Nu trebuie să cumpărați o mașină sau orice material? Ai nevoie de nici un fel de sumă de împrumut? dacă da, contactați-ne e-mail flacon [suntrustbank700@gmail.com] pentru mai multe informații sau pentru a dovedi că suntem creditorii bani reali du-te la site-ul nostru https://www.suntrust.com/

  6. fernando henrietta spune:

   împrumut! împrumut!! împrumut!!!
   Sunteți în căutarea pentru o companie de împrumut privat reputație și acreditat care oferă împrumuturi pentru oportunitate de timp de viață. Noi oferim toate tipurile de împrumut într-un mod foarte rapid și ușor, credit de nevoi personale, credit auto, Creditul pentru locuință, Student împrumut, afaceri de împrumut, împrumut de investiții, de consolidare a datoriei, și multe altele. Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau un credit ipotecar? Căutare nu mai mult ca noi suntem aici pentru a face toate necazurile tale financiare, un lucru din trecut. Noi fonduri de împrumut la persoane fizice și juridice care au nevoie de asistență financiară, la rata de 2%. Nu există un număr de securitate socială necesară și nici o verificare de credit este necesar, 100% garantat. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am acorda asistență fiabilă și beneficiar și vom fi bucuroși să vă ofere un împrumut.
   Așa că ne e-mail azi la: (fernandohenrietta@gmail.com) pentru a aplica acum pentru un împrumut.

  7. dl Johnson spune:

   DESPRE MĂRTURIE cum am ajuns împrumutul meu să plătească facturile

   Bună ziua tuturor,

   Sunt Ivan Carlos după nume, eu am scris această mărturie pentru că eu sunt foarte recunoscător pentru ceea ce a făcut-o investiție totală pentru mine și familia mea, când a crezut că nu a existat nici o vin speranță și de a face familia mea se simt din nou în viață pentru împrumuturi de împrumut la o rată un interes foarte scăzut de 2%. Ei bine, am fost în căutarea unui împrumut pentru a plăti datoriile mele în ultimele trei luni, tot ce am știut că a furat și a luat banii, până când am găsit în sfârșit un creditor Dumnezeu. N-am crezut că mai există încă creditorii împrumuturi reale de pe Internet, dar spre marea mea surpriză am primit împrumutul meu, fără a pierde mult timp, astfel încât, dacă sunteți acolo în căutarea unui împrumut de orice sumă ar recomanda e-mail legit împrumut de e-mail de companie: investmentglobalfinace@gmail.com și escrocherii gratuite de pe Internet.

  8. […] Proiect de Ordonanță de Urgență făcut de clienții cu credite în franci […]

  9. Banica Liliana spune:

   Buna ziua ,bine ar fi sa se faca ceva,eu sunt in imposibilitatea de a mai plati deoarece am avut „norocul ‘ sa mai mi se taie si salariul am ajuns sa iau net 780 de lei dupa 22 de ani de munca ( bugetar ) nu sporuri nu nimic de unde pot da 270 de CHF pe luna,platesc de 7 ani si am ajuns in momentul actual sa fiu cu creditul exact de unde am plecat.A fost cea mai mare camatarie cu acte facuta de bancile care nu sunt controlate si lasate sa faca ce vor in tara noastra.Minciuni ca ne-am asumat un risc cand am luat creditul,dobanda mica,nici pomeneala asa ni s-au acordat sumele dorite in CHF convinsi de lucratorii bancii.In discursurile dlui Isarescu pierde statul dar omul de rand de ce sa piarda sa umfle buzunarele celor care au conturi in Elvetia ,ptr el 75 de mi de oameni nu conteaza,cetateanul trebuie sa piarda nu ,rusine ca un asemenea om este lasat sa vorbeasca asa ceva pe post.oare pe el nu il intreaba nimeni cu ce a cumparat tot ce are oare din salariu ,sa vina sa la salariul unui bugetar sa vada cum e.
   De la Campina sunt si mai am si alti colegi care dorim sa intram in aceasta Asociatie.

  10. Tecuceanu Valerica spune:

   cea mai buna solutie pentru toti cu credite in valuta este aceea de convertirea creditului din franci in lei la cursul de la data semnari creditului plus o marja maxima de 20 %

   • bejgu viorica spune:

    Sant i.n totalitate deacort cu propunerea Asociatieicreditorilor in franci,si au si dreptate.Pentru ca au fost convinsi de catre agentii bancilor sa faca credit in franci ca e o moneda stabila ca dobanda este mica si multe altele. Acesti agenti umblau pe la firme si convingea lumra sa se imprumute in franci

  11. MITING spune:

   Ne vedem la mitingul organizat duminică, 25 ianuarie 2015, în Piața Constituției, între orele 12.00 – 16.00.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Scroll to top