• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Miting credite CHFProblema creditelor în franci elvețieni a născut patimi nebănuite în ultimele zile, în multe cazuri ajungându-se la vorbe grele adresate între cele două tabere, cea pro-clienți și cea pro-bănci. Deși nu au avut reacții oficiale până acum, băncile luptă pe căi indirecte, prin intermediari pe care îi finanțează.

  Unul dintre acești intermediari, site-ul bancherul.ro, a lansat, chipurile, o ”campanie de dezintoxicare” prin care să îi facă pe cei mai puțin instruiți să înțeleagă justețea cauzei băncilor, în opoziție cu manipularea la care se dedau clienții acestora, sprijiniți de câțiva avocați malefici.

  Potrivit site-ului finanțat de mai multe bănci locale, presa scrisă, cea online și televiziunile i-ar promova pe clienți și pe avocații acestora, pentru audiență sau din ignoranță. ” Avocatii si clientii acestora implicati in procese cu bancile, promovati intens de presa si televiziuni, fie pentru audienta fie din ignoranta, trecand cu vederea ca acestia au un interes direct, pecuniar, in aceasta problema, sunt in plina campanie de intoxicare cu franci elvetieni, sperand ca vor castiga si mai mult de pe urma acestui scandal”, se afirmă într-un articol nesemnat publicat zilele trecute.

  Prin urmare, clienții respectivi au câștigat deja sume considerabile de pe urma relației cu băncile, însă ar vrea ”și mai mult”. Iar noi, ignoranți fiind, îi promovăm.

  Urmează teoria împrumutată de la Ana Diculescu Șova, repetată deja în mod obsesiv și plictisitor de departamentele de PR ale băncilor, potrivit căreia cauza Kasler vs. OTP judecată de Curtea Europeană de Justiție nu se aplică României.

  Exemplul de manipulare identificat de autorul articolului ar fi dosarul de la Tribunalul Buzău, în care un client al Piraeus Bank a obținut stabilizarea cursului din contractul de credit la nivelul din data acordării. De ce? Pentru că decizia nu este definitivă și pentru că Piraeus zice că a câștigat celelalte procese pe acest subiect.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Propaganda bancară: presa îi promovează pe clienții cu credite în franci din IGNORANȚĂ

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top