• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • PROFI-Floresti-Cluj-1Fondul polonez de investiții Enterprise Investors, care deține lanțul de magazine Profi în România, a încasat dividende de 12,8 milioane lei (2,8 milioane euro) din profitul înregistrat de retailer anul trecut.

  Anul trecut, Profi a înregistrat un profit record de 11,6 milioane de euro, în timp ce cifra de afaceri a atins 565 milioane euro.

  În luna mai, Enterprise Investors a încasat și dividende de 50,56 milioane lei (11,2 milioane euro) din profitul înregistrat de retailer în perioada 2009-2014.

  Profi are în acest moment 424 de supermarketuri la nivel naționa. Polonezii de la EI au cumpărat lanțul de magazine în 2009 pentru 66 milioane euro, potrivit profit.ro.

  Fondul de investiții analizează în prezent variante pentru vânzarea lanțului Profi.

  „Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a anunţat astăzi că intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, liderul segmentului de supermarketuri din Romania. Managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum şi scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei”, anunțau reprezentanții companiei în luna mai.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top