• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bcr aursfAsociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a încheiat un parteneriat cu BCE, cea mai mare bancă din România, cu scopul de a găsi, împreună, soluții pentru protecția consumatorilor și asigurarea transparenței.

  Parteneriatul dintre BCR și AURSF va crea cadrul pentru colaborarea în vederea implementării și alinierii managementului reclamațiilor în conformitate cu ghidurile elaborate de Autoritatea Bancară Europeana și cu cele mai bune practici aplicabile pe piețele europene, se arată în comunicatul ce anunță semnarea acordului.

  De asemenea, protocolul prevede „informarea reciprocă asupra noilor modificări legislative emise la nivelul UE și la nivel național care au ca subiect protecția consumatorilor, precum și colaborarea în vederea stabilirii impactului și a unor strategii viabile de implementare, astfel încât să se înregistreze un impact pozitiv în ceea ce privește gradul de satisfacție al consumatorilor utilizatori de servicii financiare”.

  Printre obiectivele parteneriatului se mai numără îmbunătățirea cunoștințelor financiar-bancare ale consumatorilor, organizarea unor campanii de educație financiară și pentru încurajarea creditării responsabile, identificarea de soluții viabile pentru debitorii aflați în dificultate și organizarea unor activități, workshop-uri și întâlniri regulate de informare și promovare comune, pe subiecte legate de protecția consumatorilor utilizatori de servicii bancare.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Protocol BCR-AURSF pentru drepturile consumatorilor și educație financiară

  1. […] Protocol BCR-AURSF pentru drepturile consumatorilor și educație financiară […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top