• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Klaus Iohannis

  În mandatul  noului preşedinte Klaus Iohannis sistemul financiar-bancar are două probleme majore. Una este cunoscută publicului larg, de cealaltă se vorbeşte în culise. Este vorba de conversia creditelor din valută în lei şi despre viitorul CEC Bank.

  Chiar dacă preşedintele nu este implicat direct în guvernarea economică, orice cuvânt spus de la Palatul Cotroceni are o greutate importantă.

  Se va da un semnal parlamentarilor pentru uşurarea sarcinii debitorilor care au de plătit credite în valută, şi aici este vorba de creditele CHF în special, sau se va merge pe modelul liberal de sprijinire a marilor companii, respectiv băncile?

  O altă chestiune puţin vizibilă pentru marele public este CEC Bank. Bancă de stat românească, blindată în 2009 pe o perioadă de 5 ani de promisiunile oficialităţilor că va rămâne la fel, CEC-ul condus de Radu Gheţea s-a cocoţat în vârful ierarhiei băncilor ca număr de clienţi, peste 3 milioane.

  S-a vorbit în culise despre privatizarea CEC Bank, dar profitabilitatea şi supremaţia pe retail nu justifică acest lucru, acum se promovează ideea ca CEC-ul să devină bancă de dezvoltare, lucru respins cu tărie de către preşedintele Radu Gheţea. Este clar că o bancă profitabilă, de stat, cu cel mai mare număr de clienţi, încurcă mult interesele celor mai mari bănci private din România.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top