• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • radu craciun_BCR PensiiRadu Crăciun, directorul general al BCR Pensii, a declarat că este necesar ca Pilonul2  de pensii să rămână valabil. Acesta reprezintă fondurile administrate privat, iar Polonia tocmai a renunțat la această soluție.

  Există tentaţia aceasta de a presupune că ar trebui ca noi să aplicăm o copie fidelă a ceea ce fac alţii în alte ţări. Eu zic că fiecare are propriile individualităţi. De exemplu, în cazul României dacă e să ne uităm la dinamica demografică, avem una dintre cele mai negative rate din Europa. România acum trei sau patru ani era a treia cea mai tânără ţară din Europa ca medie de vârstă, peste 15-20 de ani va fi a treia cea mai bătrână. În aceste condiţii este clar că România are o problemă poate chiar mai gravă decât au alte ţări care îşi pot permite să experimenteze soluţii de genul acesta. Cred că pe măsură ce această generaţie a decreţeilor se va apropia de pensie presiunea în direcţia păstrării unui sistem privat de pensii va fi în creştere. Nimeni nu îşi poate permite ca, înainte cu câţiva ani de a avea o explozie de pensionari, să se renunţe la sistemul de pensii private. „, a afirmat Radu Crăciun, întrebat de jurnalişti despre aplicarea unei decizii similare celei din Polonia.
  Guvernul polonez a prezentat o restructurare masivă a sistemului de pensii prin desfiinţarea pensiilor administrate privat, aşa-numitul Pilon II.

  Guvernul de la Varşovia va transfera aproximativ 35,2 miliarde de dolari deţinute în prezent de fondurile private de pensii către un singur vehicul de investiţii denumit Fondul Demografic de Rezervă, conform Capital.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top