• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • andrei radulescu„Introducerea cotei unice de impozitare in 2005 in Romania, la modul cum a fost aplicata, nu a fost deloc eficienta, a declarat  Andrei Radulescu, economistul-sef al Bancii Transilvania.

  „Pana in 2015, ponderea veniturilor bugetare in PIB (Produsul Intern Brut) a ramas aproape la fel ca inainte de cota unica. Intre timp datoria publica este de trei ori mai mare ca procent in PIB, iar datoria privata este mai mare”, a precizat Radulescu, vineri la un seminar financiar, la Sinaia.

  Potrivit economistului-sef al BT, introducerea cotei unice a determinat modificarea asteptarilor la nivel de consum si la nivel de investitii.

  ‘Foarte multe firme straine au privit Romania ca pe o oaza necucerita, in care fiscalitatea era foarte lejera. Au venit in Romania, au investit, multe sunt proiecte megalomane, care si astazi sunt neperformante, au generat salarii mai mari pe piata muncii care s-au dus ulterior in somaj, cand a venit criza, au generat datorie, marea majoritate a populatiei si-a luat credit. S-au creat dezechilibre la care a contribuit modul in care au fost implementate masurile fiscal-bugetare’, a apreciat reprezentantul BT, conform hotnews.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top