• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • karl-seveldaRaiffeisen Bank International (RBI) ar putea garanta creditele în franci elvețieni (CHF) ale subsidiarei sale din Polonia pentru a ajuta vânzarea acestora, a anunțat șeful executiv al băncii austriece, Karl Sevelda, citat de Der Standard, preluat de Reuters.

  Sevelda a reiterat faptul că majoritatea creditelor din portofoliul în franci elvețieni, în valoare echivalentă de 2,38 miliarde de euro, au fost acordate unor clienți cu ratinguri de solvabilitate bune, așa că riscul ca aceștia să intre în incapacitate de plată este redus.

  „Vom discuta această problemă cu cei care vor cumpăra Raiffeisen Polbank, ceea ce rămâne de stabilit este dacă riscurile vor fi transferate în totalitate sau nu”, a spus șeful RBI, care a adăugat că garantarea acestora este una dintre opțiuni.

  Vânzarea Raiffeisen Polbank face parte dintr-unprogram drastic de restructurare a grupului RBI, însă reglementatorul pieței bancare din Polonia, KNF, a cerut urgentarea operaținuii. KNF a arătat, recent, că se așteaptă ca investitorii să-și asume costurile generate de acordarea de credite în CHF și a dat exemplul procedurii urmate de Nordea, care a garantat portofoliul denominat în franci al subsidiarei sale poloneze la vânzarea acesteia către PKO.

  Nivelul de neperformante la creditele în franci elvețieni este, în Polonia, de doar 2%, și 87% dintre acestea sunt acoperite de provizioane.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top