• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • raiffeisenRaiffeisen Bank International își restrânge operațiunile pe piața din Rusia și a anunțat că va închide 15 sucursale în această țară, pentru a-și reduce costurile, însă va deschide alte șase în capitală. De asemenea, banca austriacă va opri creditarea auto, întrucât piața locală este grav afectată de criza rublei, scrie TheMoscowTimes.

  Raiffeisen, a treisprezecea bancă după mărimea activelor în Rusia, a anunțat că își va reduce expunerea în Rusia, din cauza contextului politic și economic, care a dus la o creștere semnificativă a creditelor neperformante.

  Raiffeisen Bank International a confirmat, în această săptămână, că a încheiat anul 2014 cu o pierdere totală de 493 de millioane de euro, mai ales din cauza problemelor din Ucraina și Ungaria. Banca austriacă a mai anunțat că este în grafic cu procesul de reducere cu o cincime până în 2017 a activelor riscante din Rusia și a avertizat că din cauza costurilor procesului de restructurare ar putea încheia și anul 2015 pe pierdere.

  În România, unde RBI  este prezentă prin Raiffeisen Bank România, a obţinut anul trecut un profit de 97 de milioane de euro, mai mare cu 2,8% faţă de 2013, pe fondul reducerii provizioanelor. Activele totale ale Raiffeisen în România au crescut în 2014 la 6,92 miliarde de euro de la 6,528 miliarde de euro în 2013, plasând grupul pe locul patru în clasamentul celor mai mari bănci din România, cu o cotă de piaţă de 7,48%. Raiffeisen România și-a redus anul trecut numărul de angajați de la 5.308 la 5.292 și a închis o sucursală.

  Săptămâna trecută, agenția Fitch a anunțat o posibilă reducere a ratingurilor băncilor austriece după revizuirea sprijinului de stat pe care îl pot obţine creditorii în perioade de criză. Raiffeisen Bank International ar putea fi retrogradată cu trei niveluri, până la BBB, spunea atunci un analist al Fitch. Una dintre cele mai mari probleme este, consideră specialiștii, pe lângă atitudinea băncii centrale austriece într-un caz de salvare a unei bănci locale, expunerea pe piețele din Rusia și Ucraina. Raiffeisen a anunțat, săptămâna trecută, că poartă negocieri cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu privire la un proiect de investiții în Ucraina.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Raiffeisen își restrânge operațiunile din Rusia

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top