• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bnr2Oficialii Raiffeisen spun că nu se aşteaptă ca BNR să reducă săptămâna viitoare dobânda de referinţă având în vedere condiţiile economice, inflaţia , cererea şi salarizarea.

  „Banca Naţională a României (BNR) nu are niciun pretext pentru a reduce dobânda de politică monetară sub valoarea actuală de 1,75%, în condiţiile în care presiunile de inflaţie sunt scăzute, cererea domestică şi câştigul salarial cresc rapid”, spun oficialii Raiffeisen, în raportul săptămânal.

  Dobânda-cheie este de 1,75% pe an, este mai mult o referinţă, fiind diferită d dobânzile practicate pe piaţa interbancară.

  BNRa semnalat faptul că mai degrabă tendinţa este de a întări politica monetară, având în vedere creşterea inflaţiei care va interveni din a doua parte a anului, ca urmare a trecerii efectelor scăderii TVA la alimente de la 24% la 9% şi la celelalte bunuri de la 24% la 20%, conform zf.ro.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top