• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • raiffesienzentralbank

  Raiffeisen Zentralbank, banca mamă a Raiffeisen Bank International, intenţionează să comercializeze obligaţiuni subordonate de 500 milioane de euro  clienţilor şi partenerilor conform  Bloomberg.

  RZB, bancă ce nu este listată la bursă – caută cumpărători pentru obligaţiuni de tip ‘junior’ cu scadenţa la zece ani, care pot fi răscumpărate după cinci ani. Această ofertă este valabilă numai pentru un grup redus de investitori.  În ianuarie, RBI şi-a majorat capitalul cu aproximativ 3,8 miliarde de dolari. Această majorare a avut scopul de a  întări bilanţul şi a achita ajutorul de stat.

  Raiffeisen Bank International a anunţat că provizioanele pentru creditele neperformante vor creşte anul acesta la cel puţin 57%, deoarece situaţia din Ucraina se înrăutăţeşte.

  Raiffeisen, care deţine cea mai mare bancă străină din Ucraina şi a treia mare bancă din Rusia, se aşteaptă ca în 2014 provizioanele pentru creditele neperformante să crească la 1,8 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari), de la 1,2 miliarde de euro în 2013. În octombrie, RBI estima provizioane de risc de 1,5-1,7 miliarde de euro anul acesta

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top