• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • mf

  Ministerul Finanţelor Publice  a atras 500 milioane de lei de la băncile comerciale, la un randament de 2,39%. Împrumutul a fost făcut printr-o printr-o emisiune de obligaţiuni pe trei ani. Băncile au subscris oferte de 1,33 miliarde de lei.

  Trezoreria a atras astfel o creditare mai ieftină randamentul din octombrie fiind de 2,57%.

  Vineri, MFP va organiza o sesiune suplimentară aferentă licitaţiei de obligaţiuni de luni, prin care vrea să împrumute alte 75 de milioane de lei, la randamentul stabilit deja în licitaţia de joi, conform capital.ro.

  Ministerul Finanţelor Publice vrea  împrumuturi de 3,645 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna noiembrie, din care 3,3 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top