• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea, spune că riscul de nerambursare a creditelor contractate de către sectorul neguvernamental este în creştere, în actualul Raport asupra stabilităţii financiare.

  „În sfârşit, un risc sistemic redus, dar care merită menţionat, se referă la creşterea preţurilor imobiliare, el fiind de altfel în legătură sau legat şi de riscul de nerambursare a creditelor contracte de către sectorul neguvernamental. De altfel, toate aceste riscuri nu sunt în izolare ele se şi determină şi potenţează reciproc”, a spus Voinea.

  Riscul de nerambursare a creditelor contractate de către sectorul neguvernamental este evaluat la un nivel ridicat, în special pe segmentul populaţiei.

  „Deşi riscul de neplată nu s-a materializat în prezent, acesta reprezintă o vulnerabilitate ce se poate manifesta în contextul tendinţei mondiale de revenire a nivelurile ratelor de dobândă către tendinţele înregistrate istoric. Riscul de nerambursare a creditelor are mai multe faţete, fiind rezultanta unor factori legaţi de disciplina la plată în economie, adecvarea standardelor de creditare ale băncilor la momentul acordării împrumuturilor, proiectele legislative care au încurajat hazardul moral etc”, se spune în raport.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Raport BNR: Riscul de neplată a creditelor luate de sectorul neguvernamental, în creștere

  1. ?????? spune:

   Opinați că instituția Consiliului Concurenței ar trebui să intervină și pe piața cursului de schimb valutar pentru a verifica și stabili despre eventuale coordonări ale comportamentelor acelora ce efectuează tranzacții pe piaţa cursului de schimb valutar, care formează cursul valutar ?
   La ce nivel al cursului valutar opinați că ar putea fi propus bugetul pentru anul 2019 ?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top