• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Omer Tetik este CEO al Bancii Transilvania.

  Omer Tetik este CEO al Bancii Transilvania.

   

  Lichiditatea în băncile din România este foarte mare iar  raportul dintre credite și depozite a devenit subunitar. Astfel, băncile încep să piardă bani din cauza acestui exces de lichiditate, a declarat  Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania, într-o conferințe de presă.

  Sistemul bancar din România trece printr-o perioadă dificilă, clienții s-au schimbat, sunt mai informați, cererea este mult mai scăzută și vorbim despre o imensă lichiditate în piață care nu este alocată economiei reale, încă”, a spus turcul Tetik, conform Agerpres

  Tetik a vorbit despre Top 50 bănci din Europa Centrală şi a precizat că din  zece bănci, cinci sunt din Polonia iar primele două au active mai mari decât întregul sistem bancar românesc.

  Sunt prea multe bănci în România, dar concentrarea băncilor este problema. Foarte puține bănci au deschis către sectoare de nișă, au ieșit din orașele mari, a spus Omer Tetik.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Tetik, CEO BT: Lichiditatea este imensă dar multe bănci încep să piardă bani

  1. Wow, it’s a first class bit article which i’ve find as part of huge very long. Carry out definitely browse my own online site.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top