• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Rasvan Radu - CEO Unicredit

  Rasvan Radu – CEO Unicredit

  Răsvan Radu, CEO al Unicredit, a comentat implicaţiile pe care legea dării în plată le-ar putea avea asupra sistemului bancar şi a băncii pe care o conduce.

  Răsvan Radu spune că Unicredit va absorbi şocul produs de o adoptare a legii în forma actuală dar că vor apărea pe piaţă produse alternative ce vor veni ca urmare a adaptării bancherilor la noile condiţii.

  Şeful Unicredit spune că nu se teme de o eventuală tendinţă a clienţilor de a returna în masă casele ci mai degrabă prevede un risc din partea celor care au accesat credite ipotecare ca o potenţială investiţie.

  Casa are o altfel de valoare. Poate vor fi clienţi care vor returna, dar foarte puţini. Riscul este la investiţii, la case de vacanţă. Noi şi acum avem darea în plată acolo unde este interesul nostru să stingem creditul, a declarat Răsvan Radu la prezentarea datelor financiare ale grupului.

  Acesta crede că băncile vor găsi soluţii proprii de adaptare la noile condiţii ale pieţei. Pe scurt, şeful Unicredit  spune că studiază lansarea unor produse paralele, creditarea ipotecară urmând să se apropie mult de leasing.

  Toate băncile vor inventa un produs gen leasing dacă se adoptă legea dării în plată. Arhitectura noului produs financiar este o finanţare pe care o obţii prin veniturile pe care le ai. Studiem o ofertă dublă, un credit de dare în plată şi un credit ipotecar clasic. Va trebui să oprim produsul existent, a spus Radu la lansarea datelor financiare ale grupului.

  Vom reveni cu amanunte.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Răsvan Radu, CEO Unicredit, despre legea dării în plată: Băncile vor lansa un produs gen leasing. Vor fi puţini clienţi care returnează apartamentul. Riscul e la investiţii

  1. anton paul spune:

   Uite un miracol! Un miracol al stiintei si tehnicii bancare. Cineva, aparent mult mai serios si mai responsabil in comparatie cu firmele de camatarie autorizata din aceeasi piata bancara, MAI SI GANDESTE!
   Ati citit corect: CINEVA MAI SI GANDESTE!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top