• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbankVolksbank a trecut un nou nivel în relația cu clienții care au înghesuit-o în tribunalele din întreaga țară. Pentru că atitudinea arogantă și sfidătoare nu a avut ca finalitate decât pierderea mai multor procese, se pare că banca austriacă i-a pus pe ”lista neagră” pe cei care au dat-o în judecată și face tot posibilul pentru a scăpa de ei.

  Recent, banca a făcut un adevărat tur de forță în cazul unui astfel de client, declarând scadența anticipată și începând executarea silită în mai puțin de trei săptămâni, deși de regulă, la aceeași bancă, între declararea scadenței anticipate și executarea silită putea trece și jumătate de an, uneori chiar mai mult.

  Rapiditatea deosebită, o raritate pentru sistemul bancar românesc, nu a fost singura ciudățenie în acest caz. Scadența anticipată a fost declarată fix la limita trecerii celor 90 de zile prevăzute în contract, fără vreo somație sau înștiințare prealabilă, deși în mod uzual în astfel de situații se încearcă recuperarea pe cale amiabilă a restanțelor, și doar dacă nu mai sunt șanse de recuperare se trece la pasul următor.

  Abuzurile au fost mereu la ordinea zilei

  Cu atât mai mult în cazul unor credite ipotecare, întinse pe perioade de 25-30 de ani, și cu atât mai mult în cazul unor garanții imobiliare care nu mai acoperă nici jumătate din credit, mai ales dacă sunt vândute la licitație în cadrul executării silite.

  Practic, dacă luăm în calcul și cât a făcut pe drum notificarea privind declararea scadenței anticipate, clientul era deja executat silit înainte de a ști că nu mai are credit la bancă. O situație care, de altfel, aduce a abuz sau chiar a ilegalitate. Asta pentru că, după declararea scadenței anticipate, banca trebuie să someze clientul să plătească întreaga sumă într-un număr de zile, de-abia apoi putând trece la executarea silită.

  De altfel, Volksbank i-a mai amenințat cu declararea scadenței anticipate și în 2013 pe clienții care o dăduseră în judecată. Atunci, angajații băncii i-au chemat pe clienți să semneze acte adiționale, evident defavorabile acestora, amenințându-i pe mulți dintre ei că se va declara scadența anticipată a creditului dacă nu renunță la procesele deschise din cauza clauzelor abuzive din contractele de credit.

  În 2012, Volksbank chiar a declarat în mod abuziv scadența anticipată a unui credit în CHF pentru o datorie de 3,800 de franci a unui client, după ce fusese obligată să plătească circa 8.000 de franci în contul comisioanelor încasate abuziv. O vizită și o amendă de la ANPC l-au salvat atunci pe clientul în cauză.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  9 Responses to RĂZBUNARE. Volksbank a început să îi arunce în stradă pe clienții care au dat-o în judecată

  1. 380995 89666Really excellent post, thanks a whole lot for sharing. Do you happen to have an RSS feed I can subscribe to? 467579

  2. Astonish, this will be a high quality part of formulate which I have discover in the lengthy lifetime. Make equally excursion this internet page.

  3. zovi coupons spune:

   Fantastic, this can be a magnificent actual write which i’ve discovered operating in for an extended time lengthy. Perform also see my new site.

  4. […] Volksbank a transmis o poziție oficială la articolul despre executarea silită a celor care au dat în judecată banca, publicat ieri de Pagina de Bănci. […]

  5. Danny spune:

   Nu înțeleg de ce nu îi dă nimeni în judecată pentru ÎNȘELĂCIUNE și ABUZ DE ÎNCREDERE???!!! E deja CAZ PENAL!!! S-a dovedit clar ca banca și-a ÎNȘELAT clienții!! De ce nu se sesizează nici o instituție din țară???

  6. aurel spune:

   LOCURI DE MUNCA ABSOLUT SERIOASE!
   Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avemdovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM ! Lucrati comod 3 ore pe zi ca operator online, si castigati 300 $ lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul „INFO” la adresa de email: kimble_the_best@yahoo.com

  7. cristina spune:

   Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul „Info” la adresa de email: cristinabety05@gmail.com

  8. Mircea spune:

   Daca nu platesti 90 de zile da, se declara scadenta anticipata si se demareaza procedura de executare silita.
   Ce e atat de complicat.

  9. Ion spune:

   Nenorocitii astia trebuie sa infrunde pusacariile impreuna cu cine mai deschide gura sa-i sutina.

   Am luat un credit in franci in 2007, iar in august 2011 cand francul a depasit 4 lei am fost la Volksbank pentru a purta o discutie cu ei normala din perspectiva mea. Mentionez ca in conventie am acest paragraf „Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata” si intre timp de la data acordarii creditului familia se mai marise cu un membru. Surpriza banca a trecut la amenintari ca vor declara scadenta anticipata a creditului si or sa inceapa executarea silita.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top