• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Stan TirnoveanuPaginadeBanci.ro a obținut o reacție din partea Volksbank (mai exact din partea avocatului care a reprezentat-o) în ceea ce privește decizia de astăzi a Tribunalului Galați. Acesta nu este de acord cu decizia și, mai mult decât atât, spune că punerea ei în aplicare ar presupune în realitate punerea clientei într-o situație mai proastă.

  „Revizuirea este o cale extrordinara de atac in care sunt destul de limitate posibilitatile de indreptare a unei hotarari care interpreteaza gresit legea, contractul si situatia de fapt. Practic ne aflam in fata unei erori de judecata. Asa cum este, hotararea Tribunalului Galati este incompleta intrucat nici clienta si nici instanta nu facut referiri la costul aplicabil creditului ulterior conversiei. Asadar, pentru a o pune in aplicare, ne vom intoarce la contractul semnat de clienta, care prevede foarte clar modificarea costurilor la nivelul celor pentru un credit in lei. Efectele aplicarii hotararii sunt nesemnificative. Dobanda se va dubla”, spune avocatul Stan Tîrnoveanu, de la casa de avocatură Zamfirescu Racoți & Partners, cel care a reprezentat Volksbank în această speță.

  ”Este un caz particular de intelegere a aplicarii prevederilor contractuale si nu are legatura cu deciziile CJUE. In niciun caz aceasta hotarare nu este un etalon (din niciun punct de vedere) pentru practica judiciara. Ba chiar am putea spune ca se contureaza o practica in sens contrar – sunt deja hotarari emise de instante de acelasi grad din Bucuresti, Oradea, Ialomita care resping cererile de conversie inaintate de clienti”, completează acesta.

  Reamintim că Tribunalul Galați a decis în urmă cu câteva ore să respingă cererea de revizuire formulată de Volksbank împotriva deciziei din luna iunie, prin care obliga banca la convertirea creditului clientei Nicoleta Costache la cursul din data acordării majorat cu 10% și la plata sumei de 32.000 de lei în contul comisioanelor abuzive reținute până atunci.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  6 Responses to Reacția apărătorului Volksbank după decizia de la Galați: ”dobânda clientei se va dubla”

  1. […] Mai exact, instanţa a lăsat o portiţă liberă pentru bancă, lucru pe care Volksbank se pare că îl va specula conform declaraţiilor avocatului prezentate de Paginadebănci.ro. […]

  2. ciprian spune:

   Gv cxxxxx

  3. otilia spune:

   Cotofana cata sfada, Iese-n drum si cata sfada : Hoata cea de gaita , S-a suit pe laita / Si-a furat de pe fereastra / Mantaluta cea albastra !!! . Cotofana sta pe casa , / Sta pe casa manioasa : / Nu mai are , nu mai are / Strai frumos de sarbatoare !!!. HA ! HA ! , Cum sa iasa la plimbare / Intr-o zi de , pe STRADA MARE ????……D-nule avocat care-i morala ????.

  4. gio spune:

   Offf…. a luat milioane de la banci si a pierdut. Bravo dl.av. k ati dat teapa la banci. Cred k vor schima avocatul. Hahahaha

  5. svabu spune:

   In 2007 dobinda la creditele in Chf era 5.5-6% versus credite in Ron 11.5-12%. Prin modificarea costurilor la nivelul celor pt. un credit in ron valabile la data acordarii-cam are dreptate „slujitorul raului” .Calculati singuri.Ce „uita „”avocatul sunt 32000 motive de a da banca in judecata precum si frumosul sut dos-un pas inainte- primit de volksbank prin aceasta hotarare definitiva.

  6. sas spune:

   Băi nătătărăule, slujitor al răului, cum poţi să afirmi asemenea inepţii. Auzi, dublarea dobânzii în condiţiile în care contractul scrie că este fixă.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top