• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei bani

  Stocul creditelor de consum în lei acordate populaţiei a atins în luna mai un nou maxim istoric şi a ajuns la un nivel de 34,5 mld. lei, în creş tere cu 10% faţă de anul trecut, potrivit datelor BNR.

  Expansiunea rapidă a creditelor pentru consum a venit odată cu relaxarea politicii monetare de către BNR care a redus dobânda de politică monetară la minimul istoric de 1,75% şi pe fondul unei încrederi crescute a consuma torilor în economie, care i-a determinat să cheltuie mai mult decât în anii de după criză.

  În schimb, stocul creditelor de consum acor date în valută a scăzut cu 23% faţă de acum un an şi a ajuns la echivalentul a 18,9 mld. lei.

  Pe de altă parte, creşterile cu două cifre ale creditării reamintesc de perioa da de boom economic de acum un dece niu când băncile au vândut un nu măr ridicat de credite de nevoi per so nale în goana după profit, dar care după criza din 2009 s-au transformat într-un coşmar pentru instituţiile de cre dit forţate ulterior să îşi cureţe portofoliile.

  Sursa: Mediafax

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top