• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • seifBăncile din România au refuzat, în februarie, decontarea de cecuri și bilete la ordin în valoare de 1,051 miliarde de lei, cu peste 53% mai mult decât în ianuarie, potrivit datelor BNR. Este al patrulea cel mai ridicat nivel de refuzuri la plată din istorie și vine după o lună în care acest indicator atinsese minimul ultimilor 7 ani.

  În ianuarie băncile au refuzat la plată doar 298 de milioane de lei, în scădere față de decembrie, când s-a înregistrat o sumă totală de 557 milione de lei.

  Refuzul la plată apare atunci când în conturile companiilor care au emis cecul sau biletul la ordin nu se găsesc sume suficiente pentru a se efectua plata. Numărul de refuzuri la plată a crescut foarte mult în anii de criză economică, din cauza scăderii veniturilor, dar și a sechestrelor, crizei de lichidități sau insolvențelor în lanț.

  Creșterea numărului de refuzuri la plată și a sumelor poate genera probleme în economie, determinându-i pe producători să refuze să-și mai vândă mărfurile altfel decât cu plata pe loc, chiar dacă astfel își diminuează cifra de afaceri.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top